Kroppen

HJÄRTAT

Hjärtat är kroppens starkaste muskel! Jag vet? Hur skulle en enda litet köttbit vara kroppens starkaste muskel? Jo, då ska jag förklara.

Hjärtat är det för att det jobbar hela tiden det slår både natt och dag för att hålla oss vid liv, genom att pumpa runt blodet som innehåller syre, vita blodkroppar och annat som vi behöver. Men ibland blir hjärtat sjukt. Som tur är så brukar dagen doctorer fixa det snabbt

 

TARMARNA.

Tarmarna är kroppens närings sug, den tar upp alla de ämnen kroppen behöver och låter rästen fortsäta.

FÖRKLARING: Det är den första tarmen vi har. Den tar emot allt det som blir över i från magsäcken.

Den besprutar maten med vättskor te,x vatten så att den blöts upp och blir vattnig, sedan (efter ungefär en time) skickas det vidare till tjocktarmen.

Den har som små, små saker i sig som kalas för tarmlud. (Det är inte navellud) Det är som små mickroarmar fast utan händer.

(Inte mikrovågsungnar) De suger upp all näring och vätska som finns kvar och ger den till kroppen. Sen så börjar det se ut som Bajs/spilning. (Äfter ett par timar till.) Sen är Bajsen frame vid end tarmen där den ska ut. När den är där skickas singnaler till hjärnan och berätar att vi måste gå på toa/WC. Och där är det slut. Men vi får inte glöma blindtarmen. Den vet ingen rigtigt vad man ska ha den till, forskare tror att den en gång användes av mäniskorna för tusentals årsen men inte hur den användes. Den kan bli imflamerad och då får man stora smärtor på höger sida av kroppen. Då måste den opereras ut av läkare. (Deta händer inte så ofta men ändå!!!)

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.